VITEZ

Najbolji brod u Evropi, napravljen u BiH, krenuo za Njemačku

Piše: D. PAŠALIĆ

21.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Iz Viteza put daleke Njemačke danas je krenula prva jahta proizvedena u Bosni i Hercegovini, gdje će na tamošnjem sajmu pokušati osvojiti prvu nagradu. 

Denis Kraljević (54), vlasnik firme „Derubis Yachts“ i investitor projekta, ne krije oduševljenje što su dočekali ovaj trenutak, budući da su iza njih tri mjesec mukotrpnog rada na jahti, ali i šest godina planiranja da se realizira jedan ovakav projekt.

Na ovaj način, poručio je Kraljević, željeli su pokazati svijetu da je moguće jahtu napraviti i u BiH.

- Očekujemo da ćemo izdominirati tamo. Idemo u Njemačku da ih potučemo na domaćem terenu. U srcu Njemačke ćemo uzeti nagradu – optimističan je Kraljević.

Podsjetimo, ekipa “Dnevnog avaza” jučer se prva prošetala mini hotelom na vodi, a luksuzna jahta duga je 12 metara, široka 4,4, a visoka 5,7 metara.

Među brojnim radnicima koji su prvi put radili na brodu je i Husein Ugorak iz Travnika, koji ne krije da je bio veliki izazov raditi na brodu.

- Završili smo radove i jahta je dočekala da putuje za Njemačku. Priznajem da su emocije pomiješane te da očekujemo uspjeh, budući da je uloženo mnogo truda u ovaj projekt – govori Ugorak.

Prva potpuno u Bosni i Hercegovini proizvedena jahta bit će predstavljena na Međunarodnom sajmu nautike, koji se održava u njemačkom gradu Hamburgu naredne sedmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.