AKTIVNOSTI

Više od 200 mladih u Mostaru posadilo japansku trešnju

M.Sm.

22.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Više od 200 volontera iz 30 osnovnih škola s područja Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog, Srednjobosanskog, Bosansko-podrinjskog kantona i Kantona Sarajevo danas su u Mostaru, u okviru projekta "Volontiranje je cool", na Španskom trgu zasadili stablo japanske trešnje. 

- Željeli smo mladima ponuditi nešto novo, što će im ostati kao uspomena, a budućim generacijama kao naslijeđe i što će biti korisno i za lokalnu zajednicu. Stoga smo posadili ovo stablo kao simbol mira, tolerancije, poštovanja, prijateljstva i svih pozitivnih vrijednosti koje naš projekt promovira sve ove godine - kazala je Alma Fejzić u ime organizatora - Centra za razvoj omladinskog aktivizma CROA iz Sarajeva.

Ovom činu su prisustvovali i predstavnici Grada Mostara te ministarstava obrazovanja HNK i FBiH.

Prema riječima Radmile Komadine, glavne savjetnice gradonačelnika Mostara, ovaj projekt ima veliki značaj za Mostar.

- Prije svega, u projekt su, uz naše učenike, uključeni i mladi ljudi iz više od 20 gradova iz, praktično, cijele BiH koji se kroz ovakve aktivnosti uče pozitivnim vrijednostima. Jako nam je drago da su zasadili stablo japanske trešnje, koja označava dolazak proljeća i buđenja prirode, ali koja je simbol sreće i uspjeha u životu, pa je upravo zbog onog što simbolizira to drvo i izabrano - kazala je Komadina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.