SUKOBI

Dodik i Komšić u verbalnom ratu: Smiri nerve, bolje za tebe

Srna/N1

22.5.2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je tužba koju je protiv njega podnio hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić politička igra.

- Tužio je, vidjet ćemo šta će biti, tužio je i prošli put - dodao je Dodik.

On je rekao za N1 da je do sada imao mnogo prijava i raznih prijetnji.

- Ko drži još ozbiljno do Željka Komšića, pustite kraju. Stotinu prijava sam imao dosad, stalno mi prijete nečim. Prije dvije godine su mi htjeli pretresati kuću i uzimati stvari. Eto mu njegova tužba, što se mene i njega tiče, politički smo završili - istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Komšić igra svoju političku igru, što pripada ljudima koji su politički marginalni.

Dodik je naglasio da će podržati sve ono što bude u interesu srpskog naroda koji on predstavlja i dodao da on ne može birati članove Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je danas za N1 da ''ne zna ni da je nešto započeo s Dodikom'' odgovarajući na ranije poruke predsjedavajućeg Predsjedništva da su ''završili'' i da nikakvog personalnog ni političkog kontakta među njima više - neće biti.

- Gospodin Dodik nastoji, i to vrlo nepristojno i nasilno da se nametne kao arbitar u stvarima koje se tiču pravosuđa Bosne i Hercegovine, prvo u slučaju gospođe Jukić pa, evo, i u slučaju gospodina Tegeltije. To je nedopustivo. Ne može član Predsjedništva sebi dopuštati da on presuđuje shodno svojim političkim stavovima. Što se tiče krivične prijave, Dodik ima pravo da se ljuti, ali prevashodno na sebe. Ja ga nisam podstrekivao da radi i govori to što je radio i govorio. Preporučio bih mu da smiri nerve, to je bolje i za njega i za one koje predstavlja - rekao je Komšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.