BRISEL Podrška procesu evropskih integracija

Ambasadorica BiH pri EU Emina Merdan predala akreditivna pisma Donaldu Tusku

Ukazano je i na značaj pomirenja i saradnje na zapadnom Balkanu, u okviru procesa

Avaz.ba
22.05.2019 16:57

Emina Merdan i Donald Tusk

Šefica Misije Bosne i Hercegovine pri Evropskoj uniji ambasadorica Emina Merdan predala je danas u Briselu akreditivna pisma predsjedniku Evropskog vijeća Donaldu Tusku.

U razgovoru koji je uslijedio ambasadorica Merdan je zahvalila predsjedniku Tusku na kontinuiranoj podršci procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine. Podsjetila je na izjavu u vezi s procesom integracije Bosne i Hercegovine u EU, koju je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo na prvoj sjednici 12. decembra 2018. godine, te istakla opredijeljenost Bosne i Hercegovine procesu integracija u EU i spremnost za nastavak aktivnosti s ciljem daljeg napretka u tom procesu.

Naglasila je i posvećenost Bosne i Hercegovine aktivnostima koje imaju za cilj unapređenje dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje.

Predsjednik Tusk je izrazio u ime Evropske unije snažnu podršku procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine i pozvao na dalje odlučujuće korake prema članstvu. Ukazao je i na značaj pomirenja i saradnje na zapadnom Balkanu, u okviru procesa evropskih integracija regije.

Komentari

NA VRH