SARAJEVO

„Igasa“ organizira iftar i druženje za jetime

Okupili djecu i roditelje kojima pružaju svesrdnu pomoć

Piše: A.T.

22.5.2019

Sa večerašnjeg druženja na Ilidži. S. Saletović

Povodom Svjetskog dana jetima, Ured Svjetske islamske humanitarne organizacije „Igasa“ večeras je organizirao prigodno druženje i iftar za jetime na Ilidži. Generalni sekretar „Igase“ dr. Abdulaziz Sarhan kazao je da se Dan jetima obilježava s ciljem da se skrene pažnja na djecu koja su živjela bez roditeljske skrbi.  

- Mi u Svjetskoj organizaciji za pomoć i razvoj obilježavamo taj dan u svim našim uredima u svijetu. Na ovakav način mi pozivamo našu djecu i prijatelje da dođu ovdje i da organiziramo skromnu priredbu i da jedno vrijeme provedemo skupa, ali i da nagradimo uspješne đake i da ih pozovemo da nastave da uče – rekao je dr. Sarhan.

Direktor „Igase“ u BiH dr. Abdel–Raouf el-Šorman istakao je da su djeci iz BiH isključivo pomagali donacijom iz Saudijske Arabije.

- Meni je zaista drago da ovaj dan obilježimo u Sarajevu u BiH i da je došlo toliko jetima da se vidimo i pričamo s njima te da ih upoznamo - kazao je El-Šorman. 

Za sve prisutne sinoć je bio pripremljen prigodan program, u okviru kojeg su nagrađena djeca koja su uspješno završila školovanje. Nakon toga upriličen je zajednički iftar.

Hasanaga Muminović iz Kladnja također je sinoć prisustvovao druženje. Zahvalio je „Igasi“ na finansijskoj pomoći koju su mu pružili.

- Prije finansijskog, važno je da iza nas, jetima, stoje neki ljudi koji su spremni da dadnu možda čak i više od novca da bi nam pomogli. Finansijska pomoć mi je dobrodošla, pošto nakon očeve smrti majka i ja nismo bili u dobroj situaciji – rekao je Muminović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.