SVEČANOST

Maturanti Centra srednjih škola prodefilirali ulicama Trebinja

Oko 120 mladih i razigranih djevojaka i mladića, obučenih u svečane haljine i odjela prodefiliralo je glavnim gradskim ulicama

P. M.

22.5.2019

Vladimir Gutić: Učenik generacije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Učenici Centra srednjih škola otvorili su ovogodišnje maturske svečanosti u Trebinju.  

Oko 120 mladih i razigranih djevojaka i mladića, obučenih u svečane haljine i odjela prodefiliralo je glavnim gradskim ulicama do hotela "Leotar" gdje se već po tradiciji organizira maturska zabava.

Za učenika generacije proglašen je Vladimir Gutić, koji je predvodio svečanu povorku.

Titulu učenika generacije Gutić je zaslužio jer se svojim ocjenama, angažranjem u školskim i vanškolskim aktivnostimate te postignutim rezultatima na takmičenjima izdvojio kao prvi među maturantima ove škole.

Prema Gutićevim riječima ove godine bilo je dosta dobrih učenika pa je titula učenika generacije tim još draža.

- Ove godine iz Centra srednjih škola izašlo je mnogo kvalitetnih mladih ljudi. Meni je čast i veliko zadovoljstvo što sam upravo ja proglašen najboljim među njima - istakao je Gutić, koji je stekao zvanje prehrambenog tehničara.

- Odlučio sam upisati ovaj smjer jer me oduvijek privlačio laboratorijski rad, sviđali su mi se predmeti poput hemije i biologije i upravo na tim predmetima i jeste akcenat kada je u pitanju moja škola, tako da dalje nastavljam u istom pravcu, upisat ću prehrambenu tehnologiju, kontrolu kvaliteta hrane, s tim da nisam zasigurno odlučio hoće li to biti Tehnološki fakultet u Banjaluci ili Novom Sadu - izjavio je Gutić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.