NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Zgrću milione na medicinarima

Piše: Avaz.ba

23.5.2019

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje:  

Kantonalnom tužilaštvu Mostar 16. aprila dostavljena je krivična prijava protiv direktora Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Zijada Krnjića. Prijava je došla četiri dana nakon što je zatvoren konkurs za poziciju direktora Zavoda PIO, na koju je Krnjić ponovo aplicirao. Pročitajte za šta Tužilaštvo tereti Krnjića.

Istraživali smo i dokle su stigle najave o popisu stanovništava BiH, koji bi trebao biti provden naredne godine.

Tu je nova i zanimljiva „Minuta“ Bakira Hadžiomerovića, posvećena bh. akademiku Abdulahu Sidranu.

Bavili smo se i odlaskom medicinara iz naše zemlje u Njemačku.

Pročitajte i poruke Milorada Dodika i Dragana Čovića nakon sinoćnjeg susreta u Mostaru.

Kada će Bosna i Hercegovina dobiti mišljenje Evropske komisije o kandidatskom statusu, za „Dnevni avaz“ otkrio je Edin Dilberović, direktor Direkcije za evropske integracije (DEI) BiH.

Na stranama Globusa Vedran Džihić, savjetnik u austrijskom Institutu za međunarodnu politiku, govori o izborima u Austriji, ali i izbornoj kampanji koja slijedi.

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, zakazao je za danas vanrednu sjednicu ovog pravosudnog tijela na kojoj će se raspravljati o stanju u bh. pravosuđu, ali i posljednjim aferama koje ga potresaju. Saznajte i ostale detalje ovog sastanka.

Istraživali smo i dokle se stiglo sa istragom o ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Bavili smo se i pričama o sve većem broju nelegalnih fotoreportera.  

Prošlo je 27 godina od stravičnih zločina počinjenih nad više od 40 stanovnika goraždanskog naselja Lozje. Šta o svemu kažu žrtve, mještani Lozja, saznajte u današnjem broju našeg lista.

Naša ekipa provela je još jedan socijalni eksperiment. Pročitajte šta smo na terenu zatekli kada smo na ulicama Mostara stavili natpis – „Pomozite, skupljam za iftar“.

Na stranama Crne hronike donosimo detalje sa saslušanja federalnog policajca Ermina Zuke. Bili smo na licu mjesta u sarajevskom naselju Stup, gdje je jedna Sarajka smrtno stradala skočivši s devetog sprata. Donosimo priču i iz Banje Luke, gdje je uhapšen Dragoslav Tomić zbog krađe skupocjenih vozila.

Na stranama Jet seta pročitajte zanimljiv razgovor s beogradskim popularnim glumcem Milošem Bikovićem.

Na Sportu i danas možete pročitati veliki broj zanimljivih naslova. Izdvajamo razgovor s Nerminom Haskićem, najboljim strijelcem srbijanske Superlige.

Miralem Pjanić također govori za „Dnevni avaz“.

Donosimo priču i o fudbaleru Artonu Zekaju, koji je umjesto dresa Srbije izabrao kosovski, a tu su i vijesti iz Prve lige Federacije.

U današnjem broju "Dnevnog avaza“ objavljujemo prilog „KultArt“, u kojem izdvajamo zanimljiv razgovor sa Alešom Kurtom, direktorom Sarajevskog ratnog teatra, ali i Emini Kamberović, jednom od najboljih balerina Jugoslavije i BiH svih vremena.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.