AKTUELNO

General američke vojske Dejvid Grendž savjetnik Uprave "Bosnalijeka"

U posljednjih deset godina izvoz ove kompanije uvećao se tri puta

Fena

Fena

23.5.2019

General vojske Sjedinjenih Američkih Država Dejvid Grendž (David Grange), poslovni konsultant kompanija u farmaceutskoj industriji, pridružio se kompaniji "Bosnalijek" na poziciji savjetnika Uprave, gdje će raditi na razvoju poslovanja i međunarodnoj ekspanziji.

Farmaceutska kompanija "Bosnalijek" odlučila je postaviti penzioniranog američkog generala Grendža za savjetnika Uprave.

U okviru planova za međunarodnu ekspanziju poslovanja, direktor kompanije Nedim Uzunović izabrao je generala za savjetnika zbog njegovog iskustva u radu s međunarodnim farmaceutskim i biotek kompanijama, kao i velikog znanja, mreže kontakata i poslovnih sposobnosti, koje će pomoći u daljnjem poslovnom razvoju "Bosnalijeka" i širenju poslovanja na nova tržišta.

"Bosnalijek" je međunarodna kompanija koja uspješno posluje na tri kontinenta i koja je u regionu prepoznata kao lider u farmaceutskoj industriji.

Ovo je veoma značajan korak za "Bosnalijek" i pojačanje koje će doprinijeti još boljem pozicioniranju njenih proizvoda i usluga na novim tržištima, a poseban fokus je na poslovima out-licensinga koje se planira ponuditi na američkom tržištu kao i proširenje izvoza u zemlje Bliskog istoka i Afrike.

- Kao vodeća farmaceutska kompanija iz Bosne i Hercegovine, "Bosnalijek" se širi na nova tržišta. Posebno smo fokusirani i zainteresirani za prilike koje nam se otvaraju na američkom tržištu na kome bismo velikim američkim farmaceutskim kompanijama ponudili usluge out-licensinga i ugovorne proizvodnje, a planiramo i širenje na nova tržišta na Bliskom istoku i Africi, kroz izvoz širokog portfolija naših lijekova koji se proizvode u BiH - kazao je Uzunović.

Dodao je da će upravo zato, general Grendž, u ulozi savjetnika "Bosnalijeka", donijeti kompaniji novu perspektivu, iskustvo, znanje i kontakte, koji će nam pomoći da rastemo i da se dalje širimo u pravcu izgradnje "Bosnalijeka" u veliku međunarodnu kompaniju.

- Zahvalan sam generalu što je prihvatio poziv da nam se pridruži, čime sam realizirao ideju koju imam već duže vrijeme, da naš tim ojačam ekspertom svjetskog ranga poput generala Grendža, koji će pomoći kompaniji na putu daljnjeg razvoja i osvajanja novih tržišta - naglasio je Uzunović.

Dejvid Grendž

General Dejvid Grendž poznat je ne samo po svojoj vojnoj karijeri već i po značajnom iskustvu u farmaceutskoj industriji, kao i u sektoru kliničkih istraživanja.

U svojoj bogatoj karijeri bio je na pozicijama izvršnog direktora kompanija "Pharmaceutical Product Development Inc" i "Pharm-Olam International", Ltd, a od februara 2018. godine direktor je "Tonix Pharmaceuticals Holding Corp". General je također član odbora mnogih neprofitnih organizacija.

Prilikom preuzimanja nove uloge savjetnika u "Bosnalijeku", Grendž je kazao da ga je impresionirala izuzetnost ove kompanije, kao i njihov kvalitet rada i poslovni planovi za međunarodnu ekspanziju, na kojima će raditi s direktorom Uzunovićem s ciljem pozicioniranja "Bosnalijeka" kao partnera od povjerenja vodećim međunarodnim farmaceutskim kompanijama u oblasti out-licensinga i ugovorne proizvodnje te u oblasti izvoza.

- Svoje dosadašnje iskustvo, znanje i mrežu kontakata iskoristit ću da pomognem kompaniji "Bosnalijek" da dalje razvija svoje poslovanje i širi se na nova tržišta - najavio je Grendž.

U posljednjih deset godina izvoz kompanije "Bosnalijek" uvećao se tri puta, s prosječnim godišnjim rastom od 13 posto. Ovaj rezultat najbolje pokazuje stalni rast kompanije, koja je posvećena potrebama svih svojih potrošača, zaposlenih, dioničara i poslovnih partnera.

Vizija kompanije je da se upusti u nove oblasti, investirajući u razvoj najmodernije tehnologije i rješenja, kao i u znanje, talent i mlade, kako bi bila lider u stvaranju novih trendova u farmaceutskoj industriji u našem regionu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.