REAKCIJA Predsjednik VSTV-a o objavljenom videu portala Žurnal

Tegeltija za "Avaz": Snimak je samo potvrdio moje navode iz demantija gdje govorim Aleševiću da mu ne mogu pomoći

M. AŠČIĆ
23.05.2019 14:04

Internetski portal Žurnal, koji je prvobitno objavio informacije o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije u korupciju, objavio je danas i snimak na kojem je jedan od sudionika i Tegeltija, a na kojem razgovara s Nerminom Aleševićem, biznismenom iz Velike Kladuše.

Na snimku ovog portala vidi se kako Tegeltija sjedi u društvu inspektora SIPA-e Marka Pandže, za kojeg se ranije u tekstu tvrdilo da je uzeo 2.000 KM od Aleševića kako bi mu pomogao da ubrzaju njegov predmet u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

No, Tegeltija je danas za „Avaz“ kazao da se na ovom snimku potvrđuju njegovi navodi iz demantija, koje je dao odmah nakon pisanja Žurnala da je umiješan u korupciju.

- Jedini moj komentar je da, čak i ovakav kakav je taj snimak, isječen i zakonski vrlo upitan, u cijelosti potvrđuje navode iz mog demantija. I na tom i takvom snimku se jasno čuje kako govorim: "Ja ti sad ništa ne mogu pomoći" te gospodina Aleševića upućujem da mi dostavi dokumente, broj predmeta i postupajućeg tužioca, a što je redovna praksa u VSTV-u po prigovorima stranaka na dužinu trajanja postupka – rekao je Tegeltija.

NA VRH