SVEČANOST Sjednici prisustvovali brojni gosti

Čović na obilježavanju Dana općine Čitluk: Narod nam je dao povjerenje, moramo realizirati planove

Napomenuto je kako je 713 godina, otkad se spominje ovaj kraj, nešto s čime se ne može svako ponositi u Hercegovini

A. Ču. / Fena
23.05.2019 17:03

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen-križa poginulim hrvatskim braniteljima Brotnja te svetom misom zahvalnicom i svečanom akademijom Općinskog vijeća u četvrtak je svečano obilježen Dan općine Čitluk i 713. godišnjica prvog pisanog spomena imena Brotnjo. 

Predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan na početku svečane sjednice pozdravio je prisutne vijećnike, članove Općinskog poglavarstva, dužnosnike sa svih razina vlasti, predstavnike crkve, političkih stranaka, privrednike te visoke goste i uzvanike iz susjednih hercegovačkih i dalmatinskih općina i kantona te prijateljskih gradova, a na poseban način dobitnike nagrada i priznanja Općine Čitluk.

Svečanom obilježavanju prisustvovao je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, uz delegacije stranačkih dužnosnika svih nivoa vlasti, saopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

- Moj zadatak u budućem vremenu bit će da potaknem sve nas, sa svih nivoa i s nivoa BiH i entiteta, osobito kantona, da budemo dio onoga što jesmo i što samo obećali. Narod ovog kraja nam je dao povjerenje, mi sada moramo praviti planove i realizirati ih. Iduću godišnjicu moramo obilježiti još zadovoljniji nego što smo to danas - poručio je Čović i pritom čestitao Dan općine.

Napomenuto je kako je 713 godina, otkad se spominje ovaj kraj, nešto s čime se ne može svako ponositi u Hercegovini.

- Vidim gradonačelnike iz gradova koji nas okružuju, četiri grada, pa sad se i vi morate kroz projekte izboriti da to postignete. Nadam se da sve što ćemo mi raditi u narednom razdoblju, a nećemo pričati o pesimizmu, iskušenjima, jer nas toliko ima koji smo pozdravljeni ovdje, i ima nas na svakom nivou vlasti, da možemo svaki od naznačenih problema sami riješiti - ustvrdio je Čović.

Komentari

NA VRH