JAVNI POZIV

Šojić traži parking za 250 automobila bh. zvaničnika

Služba traži da parkiralište ne smije biti udaljeno više od 300 metara od ulaza u zgradu institucija

S.DEGIRMENDŽIĆ

23.5.2019

Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine raspisala je javni poziv za dostavljanje ponuda za zakup parking prostora za službena motorna vozila od 1. septembra ove godine do septembra 2020. godine.

Uprkos tome što u zemlji sve stagnira, što Parlament BiH i Vijeće ministara BiH ne zasjedaju, Služba traži parking za 250 automobila, ali koji ne smije biti udaljen više od 300 metara od ulaza u zgradu institucija Bosne i Hercegovine na Marindvoru. Navedeno je i da je u pitanju oko 40.000 parkiranja na godišnjem nivou. 

U pozivu koji potpisuje direktor Službe Dragan Šojić, koji je naveo da je on raspisan uz saglasnost i druga dva direktora Službe, navodi se da će u slučaju da ponuđač navede da je parking udaljen više od 300 metara od navedenog objekta, njegova prijava biti odbačena kao neprihvatljiva.

Istaknuto je i da se traži zakup prostora na 24 sata, a kao zahtjev je naveden i 24-satni videonadzor, 24-satno fizičko osiguranje parkinga, osvijetljen, asfaltiran i očišćen parking prostor.

Evidentno je da je malo vlasnika parking prostora u krugu od 300 metara od Parlamenta BiH, a koji bi mogli ispuniti ove Šojiće uvjete. 

"Avaz" je danas uputio upit Službi da bismo saznali detalje ovog poziva, ali odgovor još čekamo. 

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 17. juni 2019. godine.


Faksimil javnog poziva objavljenog u medijima

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.