DOBOJ-ISTOK

Umjesto tri hiljade, ovog ramazana podijelit će pet hiljada iftara

Zajedničke iftare organiziraju širom BiH, od Srebrenice do Mostara i Cazina

S iftara i zajedničke večere za korisnike Prihvatnog centra „Duje“

H. Č.

24.5.2019

Humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti (MFS) „Emmaus“ iz Doboj-Istoka treću godinu zaredom organizira zajedničke iftare širom Bosne i Hercegovine. U saradnji s medžlisima iftare organiziraju kako bi svi, pa i oni koji nisu u prilici, osjetili radosti ramazana i posta. Tako je bilo u Srebrenici, Srebreniku, Gračanici, Brčkom, Zenici, Mostaru, Cazinu, Tuzli, Doboj-Istoku…

Siromašnim porodicama, posebno u povratničkim naseljima, dijele ramazanske pakete. Ovog ramazana bilo je planirano da podijele tri hiljade iftara, ali su donatori ponudili čak pet hiljada iftara koji će biti podijeljeni u našoj domovini, na organiziranim večerima ramazana.

Veliki zajednički iftar i zajednička večera organizirani su i u Prihvatnom centru „Duje“ u Doboj-Istoku, u kojem se nalazi više od 400 osoba koje su tu našle krov nad glavom, medicinsku i svaku drugu njegu. Svi oni, Bošnjaci, Srbi i Hrvati, koji borave u Centru, nakon iftara i večere družili su se uz toplu riječ rukovodstva i uposlenika PC „Duje“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.