SAOPĆENJE

Hrvatska stranka: Tonemo u kaljužu, političkom ludilu treba stati ukraj

Ovo je gola borba za vlast

Božo Skopljaković, predsjednik Hrvatske stranke BiH. Arhiv

Sl. M. / Avaz.ba

24.5.2019

Predsjedništvo Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine na svojoj sjednici održanoj u Vitezu ocijenilo je stanje u Bosni i Hercegovini krajnje zabrinjavajućim.

Politička prepucavanja čelnika stranaka koje su dobile mandat za konstituiranje tijela vlasti, njihova međusobna uvjetovanja i ucjenjivanja vode zemlju u stanje haosa. Ona govore o njihovoj goloj borbi za vlast i pozicije u vlasti, bez ikakve odgovornosti za interese i potrebe ove zemlje i njenih građana.

Najbolje nam to ilustriraju pregovori vladajućih stranaka i njihova borba ko će koju fotelju zauzeti, dok su izostali pregovori o ekonomiji i napretku zemlje u NATO i EU te su u cijelosti zapostavljeni interesi građana.

Posljedice takvog stanja katastrofalne su. Beznađe i besperspektivnost potaknut će novi ekonomski egzodus iz ove zemlje koja ostaje bez mladih, stručnih i sposobnih ljudi. Mi tonemo u kaljužu u kojoj se valjaju čelnici tih stranaka.

Tom političkom ludilu treba stati ukraj, saopćeno je iz Hrvatske stranke.

Hrvatska stranka BiH poziva opozicione političke stranke da prevladaju međusobne političke i ideološke razlike i udruže svoje snage u otporu tom ludilu, čiji protagonisti, pozivajući se na nacionalne interese, zapravo tjeraju svoje narode iz ove zemlje, naveli su iz Ureda za informiranje HS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.