SAOPĆENJE

CIK SDP-a BiH: Neutemeljene su izjave Pudarića i Delića da su mobilni timovi prostor za manipulaciju

Završene sve pripreme za "festival demokratije"

Sve spremno za predsjedničke izbore u SDP BiH. Arhiv

Sl. M. / Avaz.ba

24.5.2019

Centralna izborna komisija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je, sa svoje strane, završila sve pripreme za predsjedničke izbore, saopćeno je iz SDP-a BiH. 

Kako su naveli, sve je spremno da više od 45.000 članica i članova daju svoj doprinos da dan izbora bude festival demokratije.

- Na kraju kampanje smo potpuno bespotrebno svjedočili kako su kandidati Edin Delić i Svetozar Pudarić u svojim javnim nastupima tendenciozno isticali kako su mobilni timovi prostor za manipulaciju. Radi zaštite izbornog procesa, članova i javnosti, dužni smo jasno reći da se radi o ukupno 591 od 45.215 članova i članica, koji su se u zadanom roku evidentirali da će glasati na ovaj način, što je oko jedan posto ukupnog biračkog tijela, te je jasno da su konstatacije kandidata Delića i Pudarića neutemeljene - naveli su iz Centralne izborne komisije SDP-a BiH.

Socijaldemokratska partija BiH je izmjenama Statuta omogućila svim članicama i članovima da biraju svog predsjednika.

S obzirom na to da se radi o historijskom procesu demokratizacije jedne partije na području Bosne i Hercegovine, CIK SDP-a BiH poziva sve članove da u nedjelju, 26. maja, izađu na izbore i u okviru svojih organizacija iskoriste svoje biračko pravo.

- Pozivamo sve kandidate da poštuju izbornu šutnju 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta - stoji u saopćenju SDP-a BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.