AKTUELNO

Ovo je naš dom: Britanski ambasador Fild priključio se akciji čišćenja Sarajeva

S. D.-A.T.

24.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Akciji čišćenja grada Sarajeva, u organizaciji Vlade KS, pridružili su se i uposlenici Ambasade Velike Britanije u BiH, s ambasadorom Metjuom Fildom (Matthew Field) na čelu.

Kako je ambasador Fild obavijestio na svom Twitter nalogu, nakon što su bili u akciji na brdu Hum, očistili su i prostor ispred sjedišta Ambasade.

- Sarajevo je naš dom. Vrijeme je da čistimo. Sljedeći zadatak - svi zajedno da ga održimo čistog. Hvala sjajnim radnicima "Rada" na pomoći - napisao je na svom Twitter profilu britanski ambasador u našoj zemlji Fild.

Ovaj primjer je uistinu za pohvalu i još jedan je u nizu mnogobrojnih u kojima ambasador Fild nije propustio priliku da ličnim angažmanomm koji i nije vezan za njegove diplomatske poslove, doprinese pozitivnim procesima u našoj zemlji.

Ipak, u ovom slučaju, teško je svakom savjesnom čovjeku da se i ne zacrveni zbog činjenice da naši gosti moraju čistiti našu zemlju, iako se savjesni zasigurno stide zbog drugih, a ne zbog svojih postupaka.

No, neka nam i ovo bude razlog više za jačanje svijesti očuvanju okoliša, što bi trebao biti imperativ za sve nas, kao i motiv za one koji bi trebali počistiti "ispred svojih vrata" prije nego što neko drugi dođe i to uradi za njih.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.