INTERVJU

Predrag Kojović o favoritu za predsjednika SDP-a, podršci strankama većine, uvredama...

S. Mujić

24.5.2019

Naša stranka je već započela pripreme za predstojeće lokalne, ali i opće izbore, potvrdio je predsjednik ove stranke Predrag Kojović u intervjuu za Avaz TV. 

Prema njegovim riječima, danas je u Konjicu održan sastanak s ciljem proširenja Naše stranke, a razgovarano je i u Sarajevu s predstavnicima iz Republike Srpske.

- Odlučni smo da organizacije napravimo kako treba. Prije svega da izaberemo prave ljude koji će biti socijal-liberali, ljudi koji po ideološkim, moralnim i drugim vrijednostima pripadaju Našoj stranci – kazao je Kojović.

Kojović je govorio i o NATO putu Bosne i Hercegovine, istakavši kako Naša stranka po tom pitanju nema kompromis te da su za njih neprihvatljivi svi oblici saradnje sa NATO-om, a koji idu ispod MAP-a.

- Sve što mi tražimo od budućeg predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH jeste da poštuje odluke i zakone koji su već doneseni, a tiču se NATO-a – naglasio je Kojović.

On je kazao da parlamentarci Naše stranke u Državnom i Federalnom parlamentu neće podržati kandidate za Vladu FBiH, odnosno Vijeće ministara BiH.

Kojović je govorio i o odnosu s partnerima u Kantonu Sarajevo, radu Vlade KS,  odgovorio na pitanje o favoritu na izborima za predsjednika SDP-a BiH, te otkrio vrijeđaju li ga komentari javnosti koji su mu upućeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.