REAKCIJE

Govedarica razotkrio politički pritisak na Tegeltiju: Neka podnese ostavku i ako nije kriv

Članovi VSTV-a BiH dali su punu podršku predsjedniku

Vukota Govedarica. Avaz

Avaz.ba / Srna

25.5.2019

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica smatra da je BiH potreban zakon o ispitivanju porijekla imovine koji će propisati da porijeklo imovine trebaju dokazivati i ljudi iz pravosudnog sistema, a ne samo političari.

- Očigledno je da se naš pravosudni sistem nalazi u čeljustima korumpirane političke elite koja želi da proizvede društvo u kome nema savjesti - naveo je Govedarica.

Komentirajući optužbe protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) Milana Tegeltije, Govedarica smatra da je Tegeltijina "moralna obaveza da podnese ostavku nezavisno od toga da li je na kraju uzeo novac ili nije" - saopćeno je iz SDS-a.  

Članovi VSTV-a BiH dali su punu podršku i povjerenje Tegeltiji u njegovom radu te pozvali Tužilaštvo BiH da što prije provede detaljnu istragu navoda portala Žurnal da je Tegeltija trgovao krivičnim istragama i donese tužilačku odluku.

Tegeltija je ranije rekao da su optužbe koje mu se stavljaju na teret izmišljotine, ali i istakao da je posljednjih mjeseci pojačan pritisak od određenih centara moći koji žele kontrolu nad pravosuđem BiH.

Portal Žurnal u tekstu navodi da je Tegeltija trgovao krivičnim istragama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.