AKTUELNO

Predsjednik Velike narodne skupštine Turske u Sarajevu: Izražena snažna podrška euroatlantskom putu BiH

Izetbegović i Sentop obišli mezar Alije Izetbegovića na Kovačima

M. Aš./I.K.

26.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović sastao se danas sa predsjednikom Velike narodne skupštine Turske Mustafom Sentopom, koji s višečlanom delegacijom boravi u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Izetbegović se tokom sastanka sa Sentopom zahvalio na podršci koju Turska pruža BiH i njenim integracionim procesima, ali i pomoći u obnovi ekonomije i kulturnog nasljeđa, u šta je Republika Turska uložila, kako ističe, stotine miliona eura 

Predsjednik turskog Parlamenta Mustafa Sentop poručio je kako će Turska nastaviti podržavati BiH na svim poljima, među kojim je i članstvo u NATO i EU.  

On je istakao i kako će njegova zemlja nastaviti ulagati u BiH, te je s tim u vezi izrazio  uvjerenje da će potpisani novi Sporazum o slobodnoj trgovini doprinijeti da se vanjskotrgovinska razmjena Bosne i Hercegovine i Republike Turske u najskorije vrijeme poveća na milijardu dolara.  

Prema riječima Sentopa, Turska radi i na proširenju i povećanju investicija u Bosnu i Hercegovinu, čiji obim u ovom trenutku iznosi oko 200 miliona dolara.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Nakon sastanka Izetbegović i Sentop posjetili su mezarje Kovači i mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.