IFTAR

Novi Pazar i Sjenica ne zaboravljaju Srebrenicu

A. H.

27.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Majke Srebrenice, predvođene Hajrom Ćatić i Fadilom Efendić, kao i članice porodica žrtava s područja Zvornika, tokom vikenda ugošćene su na iftaru koji su za njih priredili prvi ljudi Novog Pazara i Sjenice. 

Doček koji su im priredili Bošnjaci ova dva grada i njihovi predstavnici još jednom je pokazao duboko saosjećanje sa žrtvama genocida u Srebrenici.  

- Boravak u Sjenici i Novom Pazaru pokazao je da je Srebrenica u srcu svakog tamošnjeg Bošnjaka. Naši zajednički iftari pokazali su koliko naša sandžačka braća i sestre u vjeri poštuju žrtve genocida. Pažnja koju smo doživjele boraveći u ovom djelu Sandžaka garant je da i kad nas ne bude, naših najmilijih će se imati ko sjećati. Neizmjerno smo zahvalne svima – kazala nam je Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja „Žene Srebrenice“.

Fadila Efendić, predsjednica Udruženja „Srebreničke majke“, koje je do svoje smrti vodila njena prijateljica, rahmetli Hatidža Mehmedović, posjetu Novom Pazaru i Sjenici doživjela je s posebnom emocijom.

- Bila je ovo prilika da u mjesecu ramazanu obiđemo Trg Hatidže Mehmedović u Novom Pazaru i tamo se polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe iznova prisjetimo naše sestre u tuzi, koja je srebreničku bol nosila s ogromnim dostojanstvom. Zahvalne smo najprije dragom Bogu, a onda i ovim ljudima što njeguju sjećanje na našu rahmetli Hatidžu kao i na sve žrtve genocida u Srebrenici – kazala nam je Efendić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.