PROCESI Nakon svih provjera koje su trajale dvije godine

Tužilaštvo KS o slučaju „Ajanović“: Dekan Stomatologije nije počinio djelo za koje je prijavljen

M. Aš.
27.05.2019 15:01

Zbog konstantnog spominjanja pojedinih medija u vezi s predmetom Kantonalnog tužilaštva protiv dekana Stomatološkog fakulteta Sarajevo Muhameda Ajanovića, koji se veže za rad ove institucije, a u nekim segmentima i za aktuelnu situaciju u vezi sa slučajem „Tegeltija“, tražili smo pojašnjenje iz ove pravosudne institucije.

Iz ureda v. d. glavne kantonalne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Anike Kešelj nam je odgovoreno:

- Predmet je formiran na osnovu anonimne prijave 05. avgusta 2015. godine. Provjere navoda iz prijave trajale su do 23. juna 2017. godine, kada je donesena konačna tužilačka odluka, tačnije naredba o neprovođenju istrage. Navedena odluka je potvrđena u aprilu 2019., kada je, po uloženoj pritužbi, bila predmetom preispitivanja od Federalnog tužilaštva – rečeno nam je iz ureda glavnog tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo.

  • Ajanović
    Ajanović

Ajanović nije želio komentirati ove navode. Kratko nam je kazao da se ne želi miješati u posao Tužilaštva KS.

No, iz odgovora Tužilaštva Kantona Sarajevo je kristalno jasno da je ova institucija uradila sve po zakonu i provjerila sve navode iz prijave, čime je otklonjena svaka sumnja da je Ajanović počinio krivično djelo za koje je prijavljen i koje je bilo predmetom preispitivanja Federalnog tužilaštva.

NA VRH