SJEDNICE

Vijeće ministara BiH u srijedu o pismu Johanesa Hana

O stepenu realizacije reformskih mjera uvezivanja

Vijeće ministara BiH. Avaz

Avaz.ba

27.5.2019

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi u srijedu, 29. maja, razmatrati odgovor na pismo komesara Evropske unije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanesa Hana (Јohannesa Hahna) o stepenu realizacije reformskih mjera uvezivanja.

Sjednica, koja je 21. maja odgođena zbog nepostojanja kvoruma za rad i odlučivanje, zakazana je nakon konsultacija sa zamjenicima predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića, ministrima finansija i trezora i vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Vjekoslavom Bevandom i Mirkom Šarovićem.

Na sjednicu tada nisu došli ministri iz reda hrvatskog naroda.

Na dnevnom redu sjednice je Informacija o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu "Izgradnja autoputa/brzog puta Sarajevo - Beograd - Sarajevo", čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Pred ministrima će se naći informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata i realizacija zaključka Predsjedništva BiH i Vijeća ministara o ovoj temi.

Bit će riječi i o Prijedlogu migracionog profila BiH za 2018. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Na dnevnom redu je i izvještaj o stanju u oblasti trgovine ljudima u BiH za 2018. godinu. Vijeće ministara razmotrit će informaciju o povlačenju Velike Britanije iz EU i moguće implikacije u trgovinskim odnosima BiH i Britanije.

Ministri bi trebali raspravljati i o Nacrtu zakona o zvaničnom vremenu u BiH, te Nacrtu protokola o saradnji u traženju nestalih lica između Vijeća ministara i Vlade Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.