RAMAZAN

Podrška povratnicima u Podrinju: U Konjević-Polju 1. juna veliki iftar ''Bošnjaci na Drini''

S prošlog iftara

Avaz.ba

28.5.2019

U bratunačkom naselju Konjević-Polju u subotu, 1. juna, u organizaciji Udruženja građana "Podrinje" i Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, Srebrenica, Zvornik i Vlasenica, bit će upriličen četvrti iftar "Bošnjaci na Drini". 

- Nikada ne smijemo zaboraviti šta se desilo na ovim prostorima. Podrinjci i dalje žele suživot i pravo na postojanje na ovim prostorima. Oni žele bolje sutra za našu djecu i sve ljude ove države. Upravo je zajednički iftar, bez dijeljenja na ove ili one, prilika za stvaranje ambijenta za bolji život svih Podrinjaca - kazao je u ime Udruženja Mirsad Suljić.   

Velikom iftaru će prethoditi prigodan kulturno-vjerski program te obraćanja organizatora, zvaničnika i predstavnika Islamske zajednice, najavljeno je iz Udruženja građana "Podrinje".

Podsjećamo, iftar "Bošnjaci na Drini" održava se svake godine na 27. dan ramazana, kada svi zajedno svojim prisustvom podrže Podrinje, gdje je počinjen genocid 1995. Prošle godine na ovom iftaru okupilo se oko 7 hiljada Bošnjaka iz cijele BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.