ODLUKE

Svi članovi Skupštine MRK Goražde podnijeli ostavke na sve pozicije

Prema informacijama koje imamo, sredstva predviđena za narednu sezonu neće biti dovoljna da se izmire već stvorena dugovanja

Arhiv

Fena

29.5.2019

Svi članovi Skupštine MRK Goražde, upravni odbor i stručni štab podnijeli su ostavke na ove pozicije. Kao razlog navode tešku finansijsku situaciju u klubu i neadekvatnu podršku gradskih i kantonalnih vlasti ovom klubu čija je tradicija duga 63 godine. 

U klubu ističu da su godinama nezadovoljni raspodjelom sredstava za sport, da izostaje i podrška privrednih subjekata kakvu imaju drugi klubovi u BiH.

- Prema informacijama koje imamo, sredstva predviđena za sezonu 2019./2020. neće biti dovoljna da se izmire već stvorena dugovanja, prije svega prema igračima. Naši igrači su najneplaćeniji u cijeloj Premijer ligi i još im dugujemo četiri plaće. Imamo i obaveze prema trenerima, postoje i obaveze koje su stvorene prije nas, tako da sredstvima koje nam BPK planira dodijeliti neće se moći nastaviti takmičenje u ovom rangu - kazao je predsjednik Skupštine MRK Goražde u ostavci Nudžeim Džihanić.

Prema njegovim riječima, izvještaji uz ostavke i ključevi kluba bit će predati gradskim i kantonalnim vlastima čiji se predstavnici, iako pozvani, nisu pojavili na sjednici Skupštine kluba.

- Žalosno je da se niko nije pojavio jer ovo nije naš klub, već klub Grada Goražda i BPK koji ih godinama predstavlja. Također, ni privredni subjekti nisu pokazali svoju društvenu odgovornost, kojima izvršna i zakonodavna vlast dodjeljuje subvencije i druge vidove podrške. Ministarstvo sporta treba da se odredi šta su njegovi prioriteti za finansiranje - ogorčen je Džihanić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.