SAOPĆENJE

Makronovim stopama: Od sada će se i Komšić sastajati s predstavnicima intelektualne zajednice

Željko Komšić i Abdulah Sidran

Avaz.ba

29.5.2019

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas u posjetu akademika i uvaženog bosanskohercegovačkog pisca Abdulaha Sidrana

Tokom susreta sagovornici su razgovarali o boravku akademika Sidrana u Parizu te njegovom susretu s predsjednikom Francuske Republike Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron).

Akademik Sidran jedan je od trideset intelektualaca iz cijelog svijeta koje je predsjednik Makron pozvao u Pariz na razgovor, odnosno jedini intelektualac s prostora zapadnog Balkana. 

Akademik Sidran prenio je svoje impresije sa ovog susreta, kao i razgovor koji je vodio s predsjednikom Makronom. Istakao je i značajne poruke koje su s ovog događaja uputili svjetski intelektualci i predsjednik Francuske.

Sagovornici su razgovarali i o situaciji u Bosni i Hercegovini te je akademik Sidran članu Predsjedništva BiH dao nekoliko korisnih prijedloga za unapređenje pojedinih važećih zakona u našoj zemlji.

Zaključeno je da bi bilo korisno povremeno organizirati susrete člana Predsjedništva BiH Komšića s predstavnicima intelektualne zajednice, koji bi mogli dati korisne prijedloge i sugestije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.