TUŽILAŠTVO

Tužioci i policija razgovarali o borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala

Razgovarano i o saradnji tužilaštava i policije u istraživanju ratnih zločina

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Fena

30.5.2019

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine bilo je domaćin 15. sastanka glavnih tužilaca i direktora policijskih agencija na strateškom nivou, a sastanak je vodila glavna tužiteljica Gordana Tadić.

Glavne teme sastanka odnosile su se na unapređenje rada i saradnje između tužilačkih i policijskih struktura u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, u cilju što kvalitetnijeg dokumentiranja i dokazivanja krivičnih djela korupcije u sudskim postupcima.

Razgovarano je i o saradnji tužilaštava i policije u istraživanju ratnih zločina, kao i o usvajanju plana rada Strateškog foruma za 2019. godinu.

Također, teme sastanka odnosile su se i na implementaciju zaključaka prošlog sastanka, koji obuhvataju donesene mjere od učesnika Strateškog foruma za unapređenje rada i saradnje između tužilaštava i policijskih tijela u procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala.

Sastanak Strateškog foruma glavnih tužilaca i direktora policijskih agencija u BiH podržan je od projekta "Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu kaznenog pravosuđa", koji provodi VSTVBiH, a uz podršku Ambasada Švicarske i Norveške, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.