RAZGOVORI

Prvi sastanak delegacija SDA i SBB-a u Tuzlanskom kantonu nakon izbora

Amir Fazlić i Bahrudin Hadžiefendić

E.Sk

30.5.2019

Na poziv povjerenika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Amira Fazlića, u prostorijama Saveza za bolju budućnost (SBB) TK održan je prvi sastanak delegacija dvije parlamentarne stranke u Skupštini TK nakon općih izbora u oktobru 2018. godine.  

Fazlić je zakazao sastanak, ali se, na prijedlog SBB-a, za pregovarački sto sjelo u njihovim prostorijama.

- Tačno je da smo razgovarali s delegacijom SDA, ali nismo usvajali nikakve zaključke niti smo uopće pregovarali o pozicijama. Razgovarali smo o tome da li eventualno možemo formirati vlast nakon sedmomjesečnih bezuspješnih pokušaja SDP-a da to uradi – kaže za „Avaz“ Bahrudin Hadžiefendić, predsjednik KO SBB-a TK.

Delegaciju SDA, osim povjerenika Amira Fazlića, sačinjavali su Bego Gutić i Fahrudin Skopljak, zastupnici u Skupštini TK, te načelnik općine Čelić Sead Muminović. 

Bahrudin Hadžiefendić je predvodio delegaciju SBB-a, u kojoj su još bili skupštinski zastupnici Lejla Vuković i Nedžad Hamzić.

Ranije je SDA obavila razgovore sa SBiH, a nije poznato da li se o formiranju vlasti razgovaralo sa DF-om na nivou kantonalnih organizacija.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.