HUMANITARNA TRKA

Spasili su hiljade života, a sada trebaju našu pomoć: Svi za Šmekija!

Cilj je da prikupimo 5.000 KM za kupovinu polovnog terenskog vozila

Gorska služba spašavanja Sarajevo poziva sve trkače, ali i sve koji žele pomoći, da im se pridruže

Piše: A. Č.

30.5.2019

Gorska služba spašavanja - stanica Sarajevo je dobrovoljna, humanitarna i neprofitna služba javnog karaktera. Specijalizirana je za potragu i spašavanje s nepristupačnih terena i po teškim vremenskim prilikama, odnosno za sve situacije kod kojih treba primijeniti posebno stručno znanje i opremu za spašavanje. 

Svake godine imaju više od 200 akcija, a svi članovi, njih 92, daju svoj doprinos na volonterskoj osnovi. 

Motivacija je jedna: Spasiti nekome život!

Sada im je potrebna pomoć. 

Gorska služba spašavanja Sarajevo poziva sve trkače, ali i one koji žele pomoći, da im se pridruže humanitarnoj akciji koju organiziraju zajedno s NGO "Marathon" Sarajevo. 

- Ovaj put prodajemo kilometre za naše prijatelje spasioce. Cilj nam je da prikupimo 5.000 KM za kupovinu polovnog terenskog vozila, koje je ekipi GSS-a potrebno za prijevoz i treniranje četveronožnog kolege Šmekija, koji će biti njuška ove kampanje - saopćeno je iz GSS-a Sarajevo.

U svom radu susreću se s brojnim izazovima. Jedan od njih je i osigurati sredstva za operativne troškove te članovi ekipe nerijetko finansiraju akcije iz vlastitih sredstava. 

- Naša zvijezda Šmeki je vrijedni spasilac koji može zamijeniti 30 ljudi na terenu - kažu iz GSS-a.

Kako se uključiti u kampanju

- Prijavite se za trku Vienna Run4Lifestyle 10k Night Run do 07. juna na ovaj link ili za trku Dolorex B2B štafetni noćni cener na ovaj link

- Prijavite se za učešće u humanitarnoj akciji na mail [email protected] ili u inbox Facebook stranice Gorska Služba Spašavanja, Sarajevo - Mountain Rescue Service, Sarajevo

- Pozovite vaše prijatelje da kupe kilometre za Šmekija

- Prikupljena sredstva uplatite na račun GSS-a: 3383202250694307 UniCredit Bank d.d. Sarajevo, svrha uplate DONACIJA ZA TRKU, najkasnije do 24. juna.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.