BEGOV HAN Federalna uprava civilne zaštite

Potraga za šestogodišnjakom koji je upao u nabujali Mračajski potok nastavljena i danas

Traga se i za Almirom Gluhićem, pronađeni tragovi ukazuju da je tijelo u Bosni

N. Če. / Avaz.ba
31.05.2019 11:39

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) i jutros je nastavila potragu za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok u mjestu Begov Han. Potraga je nastavljena i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, za kojeg se pretpostavlja da se njegovo tijelo nalazi u rijeci Bosni, jer su pronađeni tragovi koji na to ukazuju, kazali su iz FUCZ-a.

Pripadnici timova za spašavanje na vodi, njih 25 raspoređenih u četiri čamca, pretraživat će područje korita Bosne raspoređeni u dvije grupe, od kojih će jedna pretraživati od Begovog Hana do Zavidovića, a druga od Zavidovića do Maglaja.

Osim timova FUCZ-a, i danas su u potragu uključeni članovi GSS-a Žepče, koji su nakon što je dječak upao u nabujali potok pokrenuli potragu, članovi GSS-a Zavidovići, timovi Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK, CZ Žepče, članovi porodice i mještani.

Iz FUCZ-a navode da, iako je nivo Bosne dosta opao, potragu na vodi još otežava smanjena vidljivost usljed stalnih kišnih padavina i zamućenosti Bosne, zbog čega nije moguće angažirati ronioce.

FUCZ i danas dodatno poziva na oprez sve one koji učestvuju u potrazi zbog postojanja minskih polja, posebno kod Maglaja i Žepča.

Za šestogodišnjim dječakom, koji je upao u nabujali potok u Begovom Hanu, traga se od 15. maja, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića traga se od 2. maja, a od 5. maja potraga je fokusirana na rijeku Bosnu kada su njegova odjeća i lične stvari pronađeni na obali ove rijeke u mjestu Porobić.

Komentari

NA VRH