BLAGDANI

Bajramski koncert na Dan šehida i memorijalna šetnja od Spomenika ubijenoj djeci do Kovača

Prvi dan Bajrama u 19 sati bit će upriličen svečani koncert „Bajram dođe, mirišu avlije“

Učesnici na koncertu: Huseinbegović, Močević, Šoto, Delić i Omerhodžić

A. Nu.

31.5.2019

Medžlis lslamske zajednice u BiH bogatim programom i aktivnostima uveličat će jedan od dva najveća muslimanska praznika Ramazanski bajram. 

Tako će prvi dan Bajrama, 4. juna, u otvorenom amfiteatru Memorijalnog centra Kovači u 19 sati biti upriličen svečani koncert „Bajram dođe, mirišu avlije“. Najavljeno je učešće Eldina Huseinbegovića, Latifa Moćevića, Zejda Šote, Mustafe Isakovića, Šerifa Delića i Tarika Omerhodžića. 

Program je osmišljen tako da cijeli kompleks Memorijalnog centra čini jednu scenu. U slučaju lošeg vremena, koncert će biti održan u isto vrijeme u zatvorenom prostoru Doma mladih na Skenderiji. Ulaz za sve koji žele prisustvovati ovom događaju je besplatan.

Za drugi dan Bajrama, koji se obilježava i kao Dan šehida, osmišljena je memorijalna šetnja Mreže mladih Medžlisa. Šetnja će početi od Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva kod Velikog parka, a završiti kod Memorijalnog centra Kovači.

- Nadamo se da će obrazovne institucije prepoznati važnost sjećanja na nevino stradalu djecu i mlade, od kojih su mnogi, iz želje za znanjem, poginuli u školskim klupama i dvorištima te njihove vršnjake historijskim časom, prigodnim programom, uključivanjem u navedene aktivnosti ili na drugi prigodan način obilježiti Dan šehida. Tome se nadamo i svakako preporučujemo - ističu organizatori. 

Medžlis Islamske zajednice poručuje da organizacijom navedenih aktivnosti želi prenijeti mladima kao ciljnoj grupi najdublja vjerska i patriotska osjećanja, potaknuti ih na poštivanje vlastitih vrijednosti i tradicije te u tom smislu odgojno djelovati na buduće generacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.