POTPISAN UGOVOR Sarajevo se vraća na svjetsku muzičku mapu

Prvi put od kraja rata: Festivalsko okupljanje najvećih imena bh. i regionalne pop i rok scene

'Live Stage'' od 26. do 28. jula

Sl. M. / Avaz.ba
31.05.2019 16:16

Edita Đapo i Adnan Mujdžić

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je s direktorom "Stage Productiona" Adnanom Mundžićem potpisala ugovor o realizaciji projekta ''Live Stage''.

''Live Stage'' je međunarodni festival pop i rok muzike koji će biti održan u Sarajevu od 26. do 28. jula ove godine.

Budući da je riječ o festivalu na kojem će učestvovati najveća imena bh. i regionalne pop i rok scene, što će biti prvi takav događaj u Bosni i Hercegovini nakon završetka rata, Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, ovu manifestaciju prepoznala kao projekt od značaja za Federaciju BiH.

Okupljanjem najpoznatijih izvođača pop i rok muzike iz Bosne i Hercegovine i regiona, pa i šire, ''Live Stage'' će označiti povratak poznate sarajevske pop i rok škole i time Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu vratiti na svjetsku muzičku mapu.

Ovom prilikom, ministrica Đapo je naglasila kako se nada da će ovaj događaj privući nove turiste i posjetioce u Sarajevo, posebno mlade koji prate događanja na svjetskoj i domaćoj muzičkoj sceni.

- ''Live Stage'' je festival dobre muzike i pozitivne energije koji će sigurno okupiti veliki broj mladih koji traže i vrhunske izvođače, druženje i zabavu. Prije svega, mladi žele vidjeti svoje muzičke idole uživo, a stariji će se s neizmjernom radošću i nostalgijom prisjetiti slavnih dana sarajevske muzičke scene. Veliki broj njih će, osim ovog muzičkog spektakla u Sarajevu, posjetiti i druge gradove i destinacije u Bosni i Hercegovini, gdje će moći uživati u čuvenoj tradicionalnoj bosanskoj kuhinji i našem bogatom kulturno-historijskom naslijeđu. Ovaj događaj označit će i dugoočekivano oživljavanje poznate sarajevske škole pop i rok muzike - kazala je ministrica Đapo.

Komentari

NA VRH