AVAZ OTKRIVA

Evo šta je uzrok požara u migrantskom centru u Velikoj Kladuši

A. ČULIĆ - E. TRAKO

1.6.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Većini stanovnika BiH nije nimalo lako, mnogi čekaju i najmanju priliku koja im se ukaže da "zbrišu" iz naše zemlje, e pa sad zamislimo kako je desetinama hiljada migranata koji su uglavnom smješteni u Krajini.

Osim svih silnih problema s kojima se susreću, danas ih je zadesio još jedan, barem one iz migracionog centra ''Miral'' na potezu od Bihaća do Velike Kladuše.

Požar koji je jutros zahvatio prostor bivše fabrike prouzrokovao je značajnu materijalnu štetu, a prema informacijama iz bihaćke bolnice, desetorica migranata teško su povrijeđena. Lakše povrede pretrpjele su desetine njih. Broj povrijeđenih vjerovatno će biti i veći kako vrijeme bude odmicalo.

"Avaz" saznaje, iako su informacije neslužbene, da je požar podmetnut, i to upravo od migranata koji žele da se ovaj migrantski centar zatvori, a oni da presele u centar ''Vučjak'' u Bihaću.

Razlog je što je pogranični pojas oko Velike Kladuše "zabetoniran" i zbog potpune zatvorenosti migranti nisu u mogućnosti da se prebacuju ilegalno u Hrvatsku.

Centar ''Vučjak'' bit će zamjena za migracioni centar ''Bira'', premda se agonija lokalnog bihaćkog stanovništva uopće tim premještanjem neće otkloniti, budući da se ''Vučjak'' nalazi nedaleko od ''Bire'' i također u blizini centra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.