DRUŠTVENE MREŽE

Bursać proziva Mektića da je ljubitelj zloglasnih „Noćnih vukova“

Fotografija koju je objavio Bursać: Mektić s članovima zloglasne grupe

S. D.

1.6.2019

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, ne samo da je itekako aktivan na Twitteru nego je često i tema na koju se „zakače“ tviteraši. 

Tako su Mektićevi posljednji potezi, kada je organizirao proteste u Sarajevu protiv Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, na koje je prvo pozvao narod, a onda porekao da je on organizator, otvorili i rasprave na društvenim mrežama o tome iz kojih pobuda i motiva Mektić „vodi borbu protiv sistema“, čija je on itekako bitna poluga.  

Dok jedni misle da je Mektić patriota koji voli BiH, drugi ih demantiraju argumentima da se Mektić na svom Twitter nalogu sam hvali da je četiri godine bio u vojsci zločinca Karadžića te da je naredio da se s nedavnih protesta ispred Suda BiH skloni zastava BiH s ljiljanima.

Tako je naš poznati glumac Nermin Tulić na svom Twitter nalogu jučer povodom obilježavanja Dana bijelih traka i sjećanja na žrtve zločina u Prijedoru napisao:

- Da je D. Mektić danas stavio bijelu traku oko ruke, vjerovao bih mu da sve što čini ne čini zbog skupljanja poena!

U odgovoru na ovu Tulićevu objavu Dragan Bursać, novinar i publicista, napisao je:

- To je ovaj ljubitelj ''Noćnih vukova''?

Bursać je ispod ovog pitanja stavio fotografiju Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH, sa zloglasnom bajkerskom grupom „Noćni vukovi“ iz Rusije. Ovu grupu, koja je na „crnoj listi“ Sjedinjenih Američkih Država (SAD), predvodi Aleksander Zaldostanov, kojem je Amerika, također, uvela sankcije.  

Faksimil objave Dragana Bursaća na Twitteru

Razlozi su učešće ili aktivnosti koje su predstavljale prijetnju miru, sigurnosti, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine. 

Nisu dobrodošli i u neke evropske zemlje. O „Noćnim vukovima“ prošle godine obavljena je rasprava i pred Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH, a uoči njihovog dolaska u BiH, te se ova organizacija čak našla i u informaciji o organizacijama opasnim za sigurnost u našoj zemlji. 

Ta informacija je pod oznakom "tajno" - koja je procurila u javnost - pred parlamentarce stigla iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.