DRUŽENJE

U Pridvorici pored Gacka priređen zajednički iftar, prisustvovao i paroh Aleksandar Gajić

Efendija Bilalić obišao i povratničku porodicu Ćamila Vuka u Lončarima, gdje se upoznao sa životom ovog hrabrog gorštaka

P.M.

2.6.2019

Iftar u Pridvorici pored Gacka

U Pridvorici pored Gacka sinoć je upriličen zajednički iftar kojem su, između ostalih, prisustvovali i muftija mostarski Salem efendija Dedović, te mjesni paroh Aleksandar Gajić. Iftar je organiziran pred džamijom, a domaćin je bio Edhem Okerić. Nakon iftara u obnovljenoj džamiji klanjana je i prva teravija. Nakon teravih-namaza, muftija je nastavio druženje s mještanima do sehura kod domaćina Alije Gadže.

Prema riječima Sadeta efendije Bilalića, emocije su izražene kod svih. 

- Večeras smo obavili prvu teraviju u obnovljenoj džamiji u Pridvorici. Na kraju smo blagoslovljenog mjeseca u kojem smo ibadetima osnaživali svoju vjeru i evo, hvala Bogu, dočekujemo radosni Bajram. Posebnu čast noćas nam je ukazao paroh Aleksandar Gajić, koji je prisustvovao iftaru sa svoje troje djece. To je put suživota koji moramo graditi. Jednostavno, mi imamo jedno vrijeme, jedan život, i to je vrijednost koju treba cijeniti, ne čekajući i ne očekujući da će neko drugi uraditi ono što smo mi kadri i dužni uraditi - istakao je efendija Bilalić.

Efendija Bilalić obišao je i povratničku porodicu Ćamila Vuka u Lončarima, gdje se upoznao sa životom ovog hrabrog gorštaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.