SARAJEVO

Nakon incidenta: Skaka primio majku autističnog dječaka i predstavnike Udruženja "Sarajevo Taxi"

Avaz.ba

3.6.2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka organizirao je danas u Vijećnici susret Zlatiborke Popov-Momčinović, majke autističnog dječaka, i predstavnika Udruženja "Sarajevo Taxi", a povodom incidenta koji se dogodio protekle sedmice.

Gradonačelnik Skaka je izrazio žaljenje zbog nemilog događaja koji je uznemirio javnost, dodajući kako se radi o izoliranom slučaju. Pohvalio je brzu reakciju Udruženja "Sarajevo Taxi".

- Mi razumijemo opravdanu reakciju majke. S druge strane, naši taksisti su uvijek tu kada treba pomoći. Najvažnije je da se iz cijelog slučaja izvuče zaključak kako je potrebno sistemsko rješenje, posebno za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju u školu. Također, Grad Sarajevo će pomoći i organiziranu edukaciju za taksiste kako bi mogli adekvatno odgovoriti potrebama svakog putnika - rekao je gradonačelnik.

Majka dječaka Zlatiborka Popov-Momčinović je naglasila da prihvata izvinjenje te da ne želi da vozač bude kažnjen. Kako je istakla, njena je želja i da ovaj slučaj bude povod da se ukaže na sistemske potrebe djece s autizmom.

Predsjednik Udruženja "Sarajevo Taxi" Enver Suljagić naglasio je da su odmah reagirali te izrazio zadovoljstvo što je gradonačelnik organizirao današnji sastanak.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.