HUMANOST

"Raiffeisen banka" donacijama za djecu s invaliditetom obilježila Ramazanski bajram

stinsko nam je zadovoljstvo što smo ovim donacijama nastavili našu praksu da povodom vjerskih praznika pomažemo udruženjima i organizacijama u BiH

Avaz.ba

3.6.2019

Povodom Ramazanskog bajrama predstavnici "Raiffeisen banke" posjetili su Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću i uručili novčanu donaciju vrijednosti 3.000 KM. 

Novčanom donacijom banka je obradovala i članove Plivačkog kluba za djecu s invaliditetom „Spid“. 

- Istinsko nam je zadovoljstvo što smo ovim donacijama nastavili našu praksu da povodom vjerskih praznika pomažemo udruženjima i organizacijama u Bosni i Hercegovini čiji je rad usmjeren na podršku djeci i osobama s poteškoćama u razvoju. Svjesni smo da dijeljenje predstavlja radost i važnu poruku u vrijeme praznika te je odluka da aktivnost oglašavanja i slanja printanih čestitki klijentima povodom praznika zamijenimo donacijama bila logična. Iskreno vjerujem da će donirana novčana sredstva u ukupnom iznosu od 6.000 KM pomoći rad ova dva udruženja - kazao je Karlhajn Dobnig (Karlheinz Dobnigg), predsjednik Uprave "Raiffeisen banke", i dodao da ovakve aktivnosti ne bi bile moguće bez podrške klijenata Banke, iskoristivši priliku da im na tome i zahvali.

Cilj "Raiffeisen banke" jeste da kombinira finansijski uspjeh s društvenom odgovornošću na način da je komponenta održivosti sastavni i obavezan dio njenog poslovanja. Prateći principe strategije održivosti, banka kao društveno odgovorna kompanija doprinosi dobrobiti zajednice u kojoj posluje.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.