REPUBLIKA SRPSKA

Izvještaj protiv 11 osumnjičenih zbog droge i navođenja na prostituciju

Uhapšeni u okviru višemjesečne akcije

Avaz.ba / Srna

4.6.2019

Policijska uprava Banja Luka dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv 11 osoba zbog osnovane sumnje da su se bavili proizvodnjom i prometom droge i navođenjem djece na prostituciju.

Oni su uhapšeni u okviru višemjesečne zajedničke akcije Tužilaštva, Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Policijske uprave Banja Luka.

Izvještaj je dostavljen protiv Srđana Boškova, Stefana Ninkovića, Mirka Salamića, Lee Dokmanović, Naila i Medine Kapo, Amera Isakovića, Ljubiše Bajičića i Stefana Adamovića, svi nastanjeni u Banjoj Luci, zbog osnovane sumnje da su proizvodili i prometovali drogu i omogućavali uživanje droge.

Izvještaj je dostavljen i protiv Marinka Marjanovića i Dragana Jelače, zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje djeteta na prostituciju, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Osumnjičeni Stefan Ninković nalazi se na izdržavanju kazne zatvora u Kaznenopopravnom zavodu Doboj.

Osumnjičeni su u proteklom periodu od za sada nepoznatih osoba kupovali, držali, prenosili, posredovali u prodaji i kupovini droge, organizirali mrežu preprodavaca i neovlašteno stavljali u promet drogu, te omogućili njeno uživanje korisnicima na području Banje Luke.

Marjanović i Jelača su od 2017. do 2019. godine navodili na prostituciju maloljetnike.

Osumnjičeni su sprovedeni radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, nakon čega će tužilac odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.