TRAGEDIJA

Teška saobraćajna nesreća u Cazinu: Poginuo maloljetni Damad Badić, četiri osobe povrijeđene

Uviđaj je završen jutros oko 10 sati, a saobraćaj se do tada odvijao alternativnim pravcima

Usljed nesreće poginuo 16-godišnji mladić. Facebook

A. D.

4.6.2019

Teška saobraćajna nesreća desila se sinoć u cazinskom naselju Mihaljevac na magistralnom putu M-42, na relaciji Cazin – Bihać, gdje je došlo do direktnog udesa dva motorna vozila s motociklom.

Usljed nesreće preminuo je 17-godišnji Damad Badić, koji se nalazio u jednom od vozila. Teško je povrijeđen i motociklista Nedžad Nadarević.

U nesreći su učestvovala još dva vozila, kojima su upravljali 26-godišnjak iz Bihaća i 24-godišnjakinja iz Cazina, u čijem vozilu je bilo još dvoje saputnika, od kojih je jedan zadobio teške tjelesne povrede, a djevojka i drugi putnik lakše tjelesne povrede.

- Uzrok ove nesreće je nepropisno pretjecanje koje je izvršio 24-godišnji motociklista iz Cazina koji je udario u automobil Audi - rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta. 

Uviđaj je završen jutros oko 10 sati, a saobraćaj se do tada odvijao alternativnim pravcima.

Prijatelji mladog D. Badića upućuju poruke saučešća na društvenim mrežama te ga opisuju kao dragog i vrijednog momka.

Badić je pohađao Prvu srednju školu u Cazinu, a od učenika se danas emotivnom porukom oprostio i direktor škole Samir Abazović.

- Dragi učenici, roditelji, uposlenici ... Jutros je trebalo da svi zajedno slavimo naš praznik Bajram, ali to slavlje za našu školu se pretvorilo u šok i nevjericu. Sinoć je u saobraćajnoj nesreći poginuo naš učenik Damad Badić, I MTC. Našem Damadu veliki rahmet, a porodici sabur! Svima ostalima čestitka za Bajram uz molbu dragom Allahu da ovakav Bajram više nikad ne dočekamo - stoji u objavi na zvaničnoj Facebook stranici škole.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.