BOSANSKI ŠAMAC

Načelnik Milićević posjetio vjernike u džamiji: Neka Bajram bude vrijeme mira, zbližavanja i međuljudske tolerancije

Milićević s vjernicima u džamiji

S. JEREMIĆ

4.6.2019

Đorđe Milićević, načelnik općine Bosanski Šamac, i Slobodan Stojić, načelnik Službe za društvene djelatnosti i inspekcijske poslove posjetili su jutros vjernike nakon bajram-namaza u šamačkoj džamiji i čestitali im ovaj veliki praznik. 

Milićević je sugrađanima poželio da Bajram bude vrijeme mira, zbližavanja i međuljudske tolerancije, a najviše od svega da bude proveden u dobrom zdravlju, porodičnom zajedništvu i plemenitom darivanju.

Nakon klanjanja bajram-namaza, imam Safet ef. Karahmetović čestitao je Bajram vjernicima te zahvalio gostima za posjetu.

- Mi u BiH stoljećima smo živjeli zajedno, dobro se razumijemo i poznajemo svoje kulture, vjerske običaje i tradicije. Nadamo se da će ovakvi blagdani doprinijeti boljem razumijevanju kada je u pitanju međunacionalno, međureligijsko i da ćemo svi zajedno graditi bolju budućnost za sebe i svoju djecu - rekao je Karahmetović.

On je dodao da je zajedništvo i međusobno razumijevanje na zadovoljavajućem nivou, te da je mnogo bolje nego u drugim sredinama.

Muslimani u BiH i širom svijeta danas obilježavaju Ramazanski bajram, jedan od dva najveća muslimanska blagdana kojim se obilježava kraj ramazana, odnosno mjeseca posta.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.