NAJAVA Na kioscima diljem BiH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Penzije će nestati za 10 godina?

Avaz.ba
06.06.2019 06:35

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, donosi priču o tome da je broj radnika  i penzionera u BiH isti i hoće li to dovesti do kolapsa sistema. 

Šta je potrebno da bi fondovi mogli normalno funkcionirati i šta o tome kažu ekonomski stručnjaci. Saznajte i koji je tačan broj penzionera u odnosu na broj zaposlenih.

Bili smo i na obilježavanju Dana šehida širom Bosne i Hercegovine. Sjećanje na najbolje sinove ne blijedi, ali kakva je situacija u Srebrenici, šta o tome kažu iz Udruženja „Majke Srebrenice“

Naš ugledni kolumnista Bakir Hadžiomerović u novoj "Minuti" piše pod naslovom „Zona Dodikova“

Donosimo i analizu dešavanja u vezi s migrantima i posljednjim dešavanjima u Krajini. Ko je odgovoran za ovakvo stanje, šta kažu Parlamentarci BiH i je li migrantska kriza lov u mutnom.

Šta će biti s migrantima koji su jučer započeli tuču u velikokladuškom „Miralu“ i strahuju li građani od novih incidenata.

Na stranama Globusa donosimo priču o raskolu u hrvatskoj stranci Živi zid.

Saznajte i šta je Igor Crnadak poručio iz SAD za „Avaz“. Kakve su poruke upućene sa sastanka u Vašingtonu, gdje se susreo s Metjuom Palmerom.

Otkrivamo i hoće li Mamić i kada biti izručen Hrvatskoj, ali i kako su rate preko noći porasle za 70 maraka. Hoće li rast CHF-a donijeti građanima BiH koji imaju kredite u "švicarcima" nove probleme.

Pročitajte i kako je obilna kiša jučer poslije podne napravila haos širom zemlje. Gdje je bila najteža situacija i kako su se ugostitelji u Sarajevu borili s nevremenom.

Na Igmanu je jučer locirana nova masovna grobnica, za koju se pretpostavlja da krije tijela ubijenih Hadžićana. Šta, nakon 27 godina, o tome kažu članovi porodica koji tragaju za kostima najmilijih.

Novinari Crne hronike donose priču zločinu u Austriji, gdje je ubijen Bosanac porijeklom iz Cazina. Otkrivamo i šokantan slučaj trgovine djetetom u Doboju. Ko je prodao maloljetnu kćerku za 1.000 maraka.

Saznajemo i kakvu je kaznu potvrdio Vrhovni sud FBiH Almiru Ejuboviću zbog saobraćajne nesreće koja je prošle godine potresla bh. javnost.

Na stranama Džet seta donosimo nastavak seks-afere Jelene Karleuše i Ognjena Vranješa. Šta o tome kaže psiholog Čedomir Novaković.

Na stranama Sporta donosimo očekivanja bh. reprezentativaca pred odlazak u Finsku. Ko je najveći optimista da ćemo savladati Fince u nastavku kvalifikacija za Euro 2020. godine. Ima li Robert Prosinečki zamjenu za Miralema Pjanića.

Danas donosimo i uvijek zanimljivi prilog „Kultart“

Komentari

NA VRH