POTVRĐENO

Ambasada SAD: Nelson razgovarao o podršci BiH na putu euroatlantskih integracija

Razgovarano o najvažnijim pitanjima s kojima se BiH suočava, uključujući problem korupcije, pitanje vladavine prava, kao reformi koje su neophodne na putu euroatlantskih integracija BiH

S.DEGIRMENDŽIĆ

6.6.2019

Nakon što je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH sinoć na zvaničnom Instagram profilu objavila poruku ambasadora SAD u BiH Erika Nelsona (Eric) da je on boravio u Vašingtonu, gdje je prisustvovao sastancima o BiH, iz Ambasade BiH za "Avaz" potvrđeno je s kim se ambasador Nelson proteklih dana sastao i o čemu je razgovarano. 

Iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD pojasnili su da je ambasador Nelson o BiH razgovarao i u Štutgartu te Briselu. 

- Ambasador Nelson svoje putovanje započeo je u Štutgartu sastankom svih američkih ambasadora u Evropi s v. d. pomoćnika državnog sekretara za pitanja Evrope i Euroazije Filipom Rikerom (Philip Reeker) i posjetom Evropskoj komandi Oružanih snaga SAD (EUCOM).

Tokom boravka u Briselu ambasador Nelson razgovarao je sa sagovornicima iz NATO-a i EU o tome kako mi možemo pružiti podršku napretku Bosne i Hercegovine na putu euroatlantskih integracija.

Nakon toga, otputovao je za Vašington, gdje je na sastancima s visokim zvaničnicima različitih agencija i predstavnicima civilnog društva razgovarano o najvažnijim pitanjima s kojima se BiH suočava, uključujući problem korupcije, pitanje vladavine prava, kao i reformi koje su neophodne na putu euroatlantskih integracija BiH - naveli su iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH za "Avaz". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.