SKANDALOZNO

Stipo Rotim, koji se predstavlja kao policajac, podržava nasilje nad novinarima

Ne treba to istraživati, svakako su novinari lažovi i huškači i ne zaslužuju ni milimetar pažnje, napisao je Rotim u jednom od komentara

S.DEGIRMENDŽIĆ

6.6.2019

Pristižu brojne osude zbog jučerašnjeg napada na novinare u Mostaru. Međutim, ima i onih, čak i iz policijskih redova, koji podržavaju nasilje. 

Naime, Stipo Rotim, koji na svom Facebook profilu navodi da je uposlenik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, u komentarima na toj društvenoj mreži pozvao je da se jučerašnji fizički napad vlasnika mesnice ''Husić'' na novinarku „Dnevnog avaza“ Melihu Smajkić iz Mostara te verbalne prijetnje upućene novinarima portala Klix i Bljesak ne trebaju ni istraživati.  

- Ne treba to istraživati, svakako su novinari lažovi i huškači i ne zaslužuju ni milimetar pažnje – napisao je Rotim u jednom od komentara u kojem su se komentatori obrušili na novinare. 

Osim što je zabrinjavajuće na koji način pripadnik MUP-a HNK, ukoliko je istinit navod na njegovom FB profilu, staje u odbranu nasilja i vrijeđa novinare, podjednako iznenađuje nepismenost jednog policajca koji, kako je vidljivo iz njegove objave, ne poznaje osnove pismenosti.

Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK, u izjavi za „Avaz“ nije mogao potvrditi je li Rotim pripadnik policije HNK. Marić je kazao da će MUP o ovom slučaju više informacija imati sutra.

- Mi ćemo provjeriti sve navode i provesti zakonsku proceduru i onda ćemo obavijestiti javnost. Mi podržavamo rad novinara i reagirat ćemo sukladno zakonu kada utvrdimo sve činjenice. Pratimo inače ponašanje naših službenika i njihove javne objave i to ćemo provjeriti - kazao je Marić.

Podsjećamo, dok su novinari jučer izvještavali o bacanju eksplozivne naprave na kuću i poslovni objekt porodice Husić, vlasnici tih objekata su oduzeli mobilni telefon novinarki ''Dnevnog avaza'' Melihi Smajkić i prisilili je da izbriše snimljeni materijal.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.