NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Vlade u BiH treba formirati bez uvjeta

Piše: Avaz.ba

7.6.2019

Johanes Han, komesar Evropske unije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, kazao je u razgovoru za „Avaz“ da BiH gubi dragocjeno vrijeme na štetu svojih građana, zato što političari odugovlače s formiranjem vlasti na državnom, ali i federalnom nivou.  

Ivo Goldštajn, hrvatski historičar, za „Avaz“ je govorio o Danu D i godišnjici savezničke bitke za bolju Evropu obilježene jučer.

Naš kolumnista Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ pod naslovom „Krajnosti u Krajini“ pita se – „Šta da radimo sa domaćim žrtvama velike seobe naroda“.

Pročitajte i šta je Zdravko Mamić u razgovoru za „Avaz“ kazao o tome zašto se ne želi vratiti iz Međugorja u Hrvatsku.

Donosimo i detalje hapšenja bivšeg ministra prosvjete u Vladi RS Nenada Suzića, koji je godinama zlostavljao djevojčicu čije je roditelje poznavao. 

Bili smo u posjeti heroini Havi Tatarević iz Zecova kod Prijedora kojoj su zlikovci početkom agresije ubili šestoricu sinova i supruga. Kazala nam je da će doći u Sarajevo 12. juna kako bi primila veliko priznanje – Povelju Kulina bana.  

Zabilježili smo i reakcije nadležnih na to što je u kasarni na Palama osvanula tabla vojske RS.

Istražili smo i zašto u selu Kreča kod Goražda u Mustafa-pašinoj džamiji već godinu nema džuma-namaza.

Bili smo u selu Urkovići kod Bratunca, gdje je počela gradnja kuće Fahrudinu Muminoviću i njegovoj sestri Fahreti. Fahrudin je kao sedmogodišnji dječak preživio strijeljanje tokom genocida u Srebrenici.

Objavljujemo i detalje tragedije u kojoj je u Austriji ubijen Samir Halkić pred očima sina Samira.

Porodica Alić iz Doboja demantira da su prodali 14-godišnju kćerku.  

Otkrivamo i kakvi su novi dokazi pronađeni u vezi s ubistvom Slaviše Krunića.

Na sportskim stranama saznajte zašto Husref Musemić još čeka prijedlog ugovora, kao i šta Ante Čačić, bivši selektor Hrvatske, kaže o Prosinečkom.

U „Dnevnom avazu“ danas čitajte revijalni prilog „Tv Extra“, u kojem donosimo najkompletniji sedmični TV program, intervju s Mijom Kovačić i brojne druge zanimljivosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.