SVEČANOST

Britanski amabasor u BiH Metju Fild poručio: Bh. građani su nam inspiracija

Kraljica Elizabeta je najdugovječnija vladarica, istakao je Fild

Piše: I. KRIJEŠTORAC

7.6.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

U rezidenciji britanskog ambasadora Metjua Filda (Matthew Field) u toku je prijem povodom 93. rođendana kraljice Elizabete II (Elizabeth). 

Prijemu prisustvuju brojne zvanice, među kojima su mnogi političari iz BiH, poput Elmedina Konakovića, predsjedavajućeg Skupštine KS, Zlatka Lagumdžije, bivšeg lidera SDP-a BiH i inicijatora novog Pokreta socijalne pravde i demokratije, Damira Mašića, političkog direktora SDP-a, Adise Arapović, potpredsjednice SBB-a, ali i mnogi drugi. 

Također, prisutan je i Erik Nelson (Eric), američki ambasador u BiH, kao i predstavnici brojnih udruženja te drugi prijatelji Velike Britanije. 

Britanski ambasador je u svom obraćanju kazao kako Velika Britanije ostaje predana kao i ranije da zajedno sa građanima ove zemlje izgradi stabilnu i prosperitetnu zemlju.

- Što se tiče građana, oni su naš prioritet. Oni su nam rekli da su njihov prioritet vladavina prava, borba protiv korupcije, radna mjesta kao i bolji kvalitetniji uvjeti rada, kvalitetnije javne usluge. To su, dakle, njihovi, ali i naši prioriteti - istakao je Fild.

Fild je u svom govoru kazao i kako vjeruje u BiH i njene građane. 

- Ono što rade bh. građani da bi imali prosperitetniju zemlju, to nam je inspiracija - kazao je Fild objasnivši kako Brexit neće spriječiti Veliku Britaniju da ostane veliki prijatelj BiH.  

On je istakao i kako i kako je kraljica Elizabeta najdugovječnija vladarica, da je Tereza Mej (Theresa May) 13. premijerka imenovana u Velikoj Britaniji za vrijeme Elizabetine vladavine, a Donald Trump 11. predsjednik SAD-a.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.