TUZLA

Emir Jesenković napisao vrijedno djelo o životu i karijeri Razije Mujanović

Brojni sportski radnici na promociji u Tuzli

J. J.

8.6.2019

U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla jučer je promovirano vrijedno djelo koje će čitati generacije. Knjiga „Razija Mujanović“, čiji je autor dugogodišnji sportski novinar „Dnevnog avaza“ Emir Jesenković, priča je o jednoj od najboljih svjetskih košarkašica svih vremena i bh. legendi od njenog prvog susreta s košarkaškom loptom pa sve do ulaska u FIBA-inu Kuću slavnih.

- Kada se svega prisjetim, nemoguće je da ne prorade emocije. Na ovoj promociji vidim ljude koji su me podržavali tokom cijele karijere i da nije bilo vas, ne bi bilo ni mog uspjeha. Hvala vam što ste došli i što ste svojim prisustvom uveličali ovu promociju - poručila je Mujanović.

Galerija je bila premala da primi sve bivše sportiste, sportske radnike i građane Tuzle koji su željeli prisustvovati promociji knjige u kojoj su hronološki poredani svi usponi i padovi, sreće, tuge, radosti, uspjesi i neuspjesi te anegdote koje je autoru iz prve ruke ispričala Mujanović.

Osim Jesenkovića, na promociji su se obratili i legendarni trener Jedinstvo Aide Mihajlo Miki Vuković, koji je afirmirao Raziju, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, izvršni direktor Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“ Jovan Divjak te univerzitetski profesor Damir Ahmić i Razijina saigračica iz zlatnih dana Jedinstva Mara Lakić–Brčaninović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.