NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: U stanu pronađeno oproštajno pismo?

Piše: Avaz.ba

8.6.2019

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, donosi priču o stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u tunelu Igman kod Kiseljaka. Saznajte i šta je pronađeno u stanu stradalog Almira Brkića te šta su portali objavili dan prije nesreće. Zbog ovog događaja proglašen je dan žalosti u Vogošći.  

Komentar dana autora Fadila Mandala objavljujemo pod nazivom „Oni se nisu umorilI“.

Pročitajte kako su na otvoreno pismo predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije odgovorili iz pet ambasada, OHR-a i OSCE-a. Saznajte i zbog čega je Tegeltija optužio visokog predstavnika u BiH Valentina Incka. Donosimo i kako je potpredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić ocijenila Inckovu izjavu.

U rubrici „Pogledi“ donosimo razgovor s Vesnom Pusić, bivšom ministricom vanjskih poslova Hrvatske. Pusić je otvoreno govorila na temu zašto mladi ljudi odlaze iz zemalja zapadnog Balkana. Pogledajte i njeno mišljenje o stavovima mnogih bh. političara o EU.

Globus donosi detalje hrvatske tragedije u kojoj je kamion uletio u odmorište te usmrtio dvije učenice. Šta na sve kaže vozač kamiona?

U rubrici Teme, „Avaz“ saznaje koliko je novca dobio uposlenik Centralne banke Enver Backović nakon što je tužio svog poslodavca. Saznajte i zbog čega je došlo do tužbe.

Pročitajte i reakciju Džaferovića i Izetbegovića na skandal u kasarni „Miloš Obilić“ na Palama.

Saznajte kakve poteze će povući čelnici MUP-a Unsko-sanskog kantona nakon nereda koje su u posljednje vrijeme prouzrokovali migranti.

Novinari Crne Hornike donose priču o bivšem ministru Nenadu Suziću, za kojeg se sumnja da je seksualno zlostavljaju 14-godišnju djevojčicu iz Banje Luke. Pogledajte koliki je pritvor sud odredio i kakve materijalne dokaze su pronašli istražitelji.

Pročitajte i nastavak priče o „silikonskom ratu“. Naida Karić i Muris Hodžić terete se da su na Dobrinji zapalili Golf Mine Hadžijusufović. Saznajte i da li Karić i Hodžić ostaju u pritvoru.

Saznajte i detalje stravične nesreće na magistrali kod Srebrenika u kojoj je Samir Joldić izgubio život.

U rubrici Sport pročitajte šta su povodom današnjeg meča protiv Finske izjavili selektor Prosinečki i kapiten Edin Džeko. Također, povodom meča, donosimo i intervju sa našin reprezentativcem Edinom Višćom.

Danas donosimo i uvijek zanimljiv politički prilog „Sedmica“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.