BIHAMK

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena trenutnom stanju i uvjetima na putu

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta

Stanje na putevima. Arhiv

Avaz.ba

8.6.2019

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta.

Na sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravamo na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.