AKTUELNO

Lukovčanin osumnjičen za terorizam: Tražio snajperistu za atentat na Milorada Dodika i Željku Cvijanović

Zijad Halilović iz Lukavca osumnjičen je da je preko društvenih mreža podstrekivao na ubistvo funkcionera iz RS

Cvijanović i Dodik: Prijetnje na Facebooku. Arhiv

Srpskainfo

9.6.2019

Zijad Halilović iz Lukavca osumnjičen je da je preko društvenih mreža tražio snajperistu za ubistvo Milorada Dodika i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, saznaje Srpskainfo.

Portparol MUP-a RS Mirna Miljanović rekla je da je Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS podnijela Republičkom tužilaštvu izvještaj protiv Z. H. zbog sumnje da je počinio krivično djelo javno poticanje na terorističke aktivnosti.

- On je osumnjičen da je 23. januara ove godine na svom profilu na Facebooku iznio lične ideje, kojima je poticao na terorističke radnje, pozivajući na otvorenu likvidaciju najviših zvaničnika Republike Srpske - pojasnila je Miljanović.

Prema pisanju portala Srpskainfo, Halilović je na svom profilu pokrenuo inicijativu da se angažira snajperista kako bi ubio Dodika i Cvijanović.

Tokom istrage ostvarena je i saradnja s MUP-om Tuzlanskog kantona, jer on živi na području Lukavca.

- Policija je pretresla kuću i objekte koje on koristi. Tom prilikom pronađeni su pištolj i ručna bomba, mobilni telefoni i propagandni materijal. Riječ je o radikalnom propagandnom materijalu - istakao je izvor portala Srpskainfo.

Izvor je dodao i da je za sada utvrđeno da Z. H., koji je u međuvremenu obrisao sporni status, nije pripadnik selefijskih pokreta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.