PRIZNANJA

Dr. Ajanović i dr. Tosum u društvu najcjenjenijih stomatologa

Naši profesori s Ulijem Grunderom, jednim od najpoznatijih stručnjaka u svijetu

S. K.

10.6.2019

Doktor Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, i dr. Selma Tosun, profesorica na tom fakultetu, postali su članovi Udruženja „DentalXP“, koje okuplja najpoznatije stomatologe iz cijelog svijeta.

Značajan korak

Riječ je o udruženju na čijem je čelu jedan od najpoznatijih svjetskih stomatologa Ronald Goldtšajn (Goldstein), a koje je najznačajnija platforma za učenje iz oblasti dentalne implantologije. Udruženje okuplja 300.000 svjetskih stomatologa.

Nedavno je „DentalXP“ u ovo ekskluzivno društvo pozvao i naše stručnjake dr. Ajanovića i dr. Tursun da budu predavači. Njih dvoje jedini su članovi iz BiH i uz hrvatsku stomatologinju Snežanu Pohl predstavljaju regionalnu stomatološku reprezentaciju.

- Ovo je  značajan korak u pogledu onoga što se radi na području dentalne implantologije u BiH. Put do prepoznavanja u kliničkom i naučnoistraživačkom radu na regionalnom nivou praćen je odricanjima, teškim radom, kliničkim uspjesima, a na svjetskom nivou sve to, ali na još višem nivou – kazao je za „Avaz“ dekan Ajanović.

Liderska pozicija

On je istakao da je osobito ponosan što se za vrijeme njegovog mandata, uprkos brojnim opstrukcijama, Stomatološki fakultet s klinikama pozicionirao na lidersku poziciju ne samo u regionu nego je prepoznat i na svjetskom nivou.

Konferencija u Sarajevu

Dokaz da je struka prepoznala rad naših stručnjaka rezultirat će i velikom međunarodnom konferencijom „Dentalna implantologija od početaka do napretka“, koja će biti održana od 11. do 13. jula u Sarajevu.

Kako saznajemo, okupit će najeminentnije stomatologe iz SAD, Kine, Belgije i regiona.


Ajanović: Prepoznati rad i trud

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.