POZITIVNE PRIČE

Emina Alibegović: Izmamiti osmijeh drugima čini me sretnom

Sve što radim, radim isključivo zbog sebe, istakla je

Alibegović: Ajdin me oduševio

Piše: D. BAŠIĆ

11.6.2019

- Raduje me činjenica da sam uspjela jednom dječaku izmamiti osmijeh na lice, jer kada to učiniš, možeš za sebe reći da si sretan čovjek - kazala je za „Dnevni avaz“ Emina Alibegić, mlada Sarajka koja je uplatila 14.000 KM za odlazak dječaka Ajdina Žigonje iz Zenice na kontrolu u Tursku.

Humanitarni rad 

Emina Alibegović uspješna je poduzetnica, koja svaki slobodan trenutak i priliku koristi kako bi pomogla ljudima. Vlasnica je jednog od najpoznatijih restorana u Sarajevu te sa svojom porodicom drži rentakar usluge.   

- Zaista puno radim i puno posvećujem pažnje svojoj karijeri. Bavim se humanitarnim radom, ali nikad nisam o tome pričala javno, niti volim o tome pričati. Sve što radim, radim isključivo zbog sebe. Najviše volim pomoći djeci i starijim osobama, jer njima je najviše potrebna pomoć - istakla je Alibegović.

Za dječaka Ajdina saznala je kada je njegova porodica objavila apel za pomoć. Odmah ih je pozvala i kazala da želi donirati novac koji im je potreban.

Zajednički ručak

- Ajdin je imao želju da me upozna. Zaista, nisam htjela da se maltretiraju zbog dolaska, jer je tog dana bilo izuzetno vruće, ali on nije odustao od toga da se upoznamo. Bila sam jako tužna. Suze nisam mogla zaustaviti, ali on me oduševio. Ima nešto posebno u sebi. Pozitivno me iznenadilo kada sam vidjela da, bez obzira na okolnosti i situacije koje su ga zadesile, on ima osmijeh na licu - kazala je Alibegović.

Dodaje da je ostala u kontaktu s porodicom te da se redovno čuju, ali i da dogovaraju zajednički ručak na kojem će se bolje upoznati.

Za novogodišnje praznike redovno obraduje djecu

Alibegović se dugi niz godina trudi da za novogodišnje praznike obraduje mališane koji žive u domovima. Tako je još 2016. godine izmamila osmijeh na licu djeci iz Dječijeg doma Egipat.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.