NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Hoće li biti američke ofanzive

Piše: Avaz.ba

11.6.2019

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Metju Palmer (Matthew Palmer) dolazi u petak u posjetu BiH, saznaje „Dnevni avaz“. U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ otkrivamo s kim će se ovaj visoki američki zvaničnik sastati.

Pročitajte današnju ''Minutu'' Bakira Hadžiomerovića pod nazivom „Genocid u Vlasenici“.

Nermin Tulić ima mnogo toga da pamti. Datum kad je sreo životnu saputnicu Maju i oženio se njome, datum kad su rođene njegove kćerke Srna, Emina i Esme..., a posebno 10. juni 1992. godine, kad je minobacačka granata od 120 milimetara zauvijek promijenila njegov život, ali i život njegove porodice. Bosanskohercegovački glumac u penziji prije 27 godina preživio je minobacačku granatu, a kako se danas osjeća, pročitajte u printanom izdanju.

Bosni i Hercegovini trenutno su svezane ruke kada je u pitanju imovina naše zemlje u Hrvatskoj koja je, praktički, oteta stupanjem hrvatskog Zakona o raspolaganju državnom imovinom na snagu prošlog ljeta. Povodom ovog razgovarali smo s Mlađanom Mandićem, pravobraniocem BiH. 

Dok graničari BiH nisu u stanju da se izbore s tridesetak migranata skrivenih u šumi, Hrvatska, nimalo naivno, ništa ne prepušta slučaju. Na graničnom prijelazu Maljevac kod Velike Kladuše s hrvatske strane jučer je postavljena metalna ograda sa šiljcima u visini tri metra, a šta će bh. vlast učiniti povodom migrantske krize koja našu zemlju trese godinama.

Nakon tragične saobraćajne nesreće koja se desila u petak, jučer su na mezarju Bradići u Vogošći klanjane dženaze i obavljen ukop tragično nastradalih Almira Brkića (38), njegove supruge Lamije Selimović-Brkić i njihove kćerkice Fatime (6).

Otkrivamo ko je kriv za neravnu pistu aerodroma Urije, a ne propustite pročitati i dugoročnu prognozu za ljeto. Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje u junu, julu i avgustu.

Na stranama Crne hronike otkrivamo zašto je došlo do sukoba na relaciji Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske - Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. Digla se panika u podzemlju zbog istrage o ubistvu Šijana. Otkrivamo šta se desilo na saslušanju 31. maja.

Pročitajte i intervju s Mirzom Selimovićem, koji je otvoreno za naš list govorio o velikom koncertu u Srebreniku, karijeri, životu...

Na sportskim stranama pročitajte najnovija dešavanja iz „Doline ćupova“. Može li Željo za Rodina dobiti 300 hiljada KM? Naša fudbalska reprezentacija večeras (20.45 sati) u Torinu protiv favorizirane Italije izlazi na popravni ispit nakon bolnog poraza u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. u finskom Tampereu (2:0). Donosimo izjave selektora Roberta Prosinečkog i veznjaka Miralema Pjanića.

  U današnjem izdanju „Dnevnog avaza“ poklanjamo dva priloga: „Automarket“ i „Male oglase“. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.